Blog

×××
Alles over SEO Webteksten, Marketing & keiharde copy!
 • ‘Je’ of ‘U’? Hoe spreek(t) je/u je/uw klanten aan?


  Als bedrijf communiceer je dagelijks met je klanten, via je website, telefoon, e-mail, sociale media en advertenties. De tone-of-voice, oftewel aanspreektoon, is daarbij erg belangrijk. Het maakt deel uit van je huisstijl; het gaat hierbij niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt. De tone-of-voice moet namelijk passen bij merk, identiteit en persoonlijkheid. Vertrouwdheid schept vertrouwen, en vertrouwen is een voorwaarde voor succes.

  Een onderdeel van de tone-of-voice is de manier waarop je je klanten aanspreekt? Kies je voor het formele ‘u’, of voor het informelere ‘je’ en ‘jij’? (meer…)

 • 5 SEO tips voor onweerstaanbare webteksten


  Hoe kun je nou zelf goede webteksten schrijven? Met deze 5 tips leer je om webteksten te schrijven die goed leesbaar én goed vindbaar zijn in Google!

   

  1. Doe een zoekwoordenonderzoek

  Zoekwoordenonderzoek is de basis van goede webteksten. Het werkwoord Googelen is niet voor niets volledig ingeburgerd in de Nederlandse taal. We doen het allemaal, iedere dag. Welke zoektermen we daarbij gebruiken is van groot belang. (meer…)

 • Wordfeud? Knarsetanden vs. tandenknarsen & reikhalzend vs. halsreikend


  Is het nu knarsetandend of tandenknarsend? En reikhalzend of halsreikend? Zelfs als tekstschrijver sta je af en toe met de mond vol tanden. Je hebt nu eenmaal van die woorden die door inburgering en/of verloedering in meerdere vormen voorkomen. Maar wat is juist? (meer…)

 • Krom, krommer, kromst: Over tenenkrommende marketing slogans


  De laatste tijd valt het me op dat TV reclames bol staan van de kromme marketing slogans. Vaak gaat het hierbij om grote internationale bedrijven, die toch eigenlijk over voldoende budget zouden moeten beschikken om een degelijke vertaler of tekstschrijver in te huren. (meer…)

 • Wat doet een SEO tekstschrijver eigenlijk?


  Een SEO tekstschrijver schrijft zoekmachinevriendelijke teksten. Goede webteksten zijn een essentieel onderdeel van een effectieve online strategie. Naast een goed opgebouwde en functionerende website, is ook de inhoud van je website belangrijk. De webcontent is wat je lezers over de streep trekt, en klanten maakt van je bezoekers. (meer…)

 • Dennis Strooband


  Dennis Strooband is een ondernemend type. Hij heeft een webshop STRBND.com waar hij petten en tshirts verkoopt, beheert meerdere gokwebsites en bedenkt in zijn vrije tijd graag diepzinnige spreuken.

  Helaas is Dennis Strooband daarnaast ook een oplichter die zijn facturen niet betaalt en producten niet levert.

  Deze Zeeuwse filosoof is groot geworden met flauwe quotes die hij op 1 van zijn 10 Facebookprofielen verspreidt. Dennis gaat daarbij niet over een nacht ijs, maar zoekt altijd de nuance op. Zie bijvoorbeeld dit meesterwerkje:

  Dennis Strooband, koning van de kinderachtige quotes

  Tja, dit soort diepe overpeinzingen kosten natuurlijk veel tijd. Gandhi is er niets bij…Dat vindt Dennis Strooband ook. Om zijn nobele werk te kunnen volhouden heeft hij daarom een webshop STRBND (ja, ja, genoemd naar de maestro himself) geopend waar hij merchandise verkoopt.

  STRBND oplichter

  Oei, oei Dennis, klein foutje nog: Verdiend schrijf je met een t…Misschien toch eens een tekstschrijver inhuren? Maar wacht, dat heb je natuurlijk ook gedaan. Je bent alleen vergeten ze te betalen!

  Dennis Strooband en zijn gokwebsites

  Dennis Strooband zet vaak opdrachten uit via platforms zoals Freelancer.nl. Hij zoekt tekstschrijvers om teksten over gokken te schrijven voor zijn vele domeinnamen. Strooband grossiert namelijk naast in kinderachtige quotes, ook in webdomeinen op het gebied van gokken. De belangrijkste daarvan is Gokk.nl. Speculerend op de versoepeling van de Europese wet op kansspelen, heeft hij volgens eigen zeggen enkele honderden domeinnamen gekocht die doorlinken naar online casino’s. Voor elke bezoeker die doorklikt via zijn sites verdient Strooband een fee. Dan zou er ook genoeg geld in kas moeten zijn om zijn tekstschrijvers en webdesigners te kunnen betalen zou je zeggen.

  Helaas niet. Mij en andere tekstschrijvers werd toegezegd per 10 artikelen betaald te krijgen. Na het schrijven van 30 teksten begon de lange dans van aandringen van mijn kant en uitvluchten van zijn kant.

  De uitvluchten van Dennis Strooband:

  • Het geld was overgemaakt naar een verkeerde rekening;
  • Het geld werd overgemaakt vanuit Malta, waardoor het wat langer duurde;
  • Het was een fout van de denkbeeldige accountant ‘Wim’;
  • De websites waren overgenomen door een ander bedrijf;
  • Er was iemand overleden in de familie van Strooband;
  • Door de terroristische aanslagen zat Dennis Strooband vast in Brussel (Het zit hem ook allemaal niet mee…).

  Na maanden van uitvluchten en verzinsels heb ik de strijd min of meer opgegeven. Ik heb zijn profielen laten blokkeren op Freelance.nl en Freelancer.nl en een waarschuwing geplaatst op het prikbord voor andere schrijvers. Daar hebben tot nu toe 18 mensen op gereageerd (tekstschrijvers, webdesigners en klanten van STRBND petten en kleding), maar ongetwijfeld zijn er meer slachtoffers.

  Dit artikel over Dennis Strooband heeft als doel mensen te waarschuwen voor de malafide praktijken van deze rasoplichter. Strooband laat al jaren een spoor van openstaande rekeningen en niet ingeloste beloftes achter.

  Waarschuwing Dennis Strooband

  Enkele weken geleden werd ik benaderd door het tv programma Opgelicht?! die meerdere klachten had ontvangen over STRBND merchandise die niet geleverd werd. Zij hebben alle claims naar Strooband gestuurd en inmiddels is een gedeelte opgelost. Dit geldt echter nog steeds niet voor de vele uren werk van mij en vele collega’s.

  Kortom, laat dit artikel over Dennis Strooband een waarschuwing zijn. Ga niet met hem in zee als tekstschrijver of webdesigner en bestel geen kleding op Strbnd.nl. Dennis Strooband is een gewetenloze oplichter die alles bij elkaar liegt en bedriegt. Trap er niet in!

  Ook slachtoffer van Dennis Strooband?

  • Doe aangifte van oplichting bij de politie (je kunt ook online aangifte doen)
  • Neem contact op met TROS Opgelicht?! Ze zijn bekend met Dennis Strooband en kunnen je misschien verder helpen.
  • Dien een klacht in bij de overheid op ConsuWijzer. Zij ondernemen niet na elke klacht actie, maar wel als veel consumenten over een bedrijf klagen.