loading

Ben je op zoek naar een tekstschrijver om een interview te schrijven? Van alle tekstopdrachten vinden we interviews misschien wel het meest speciaal. Je gaat de diepte in met iemand die je niet of nauwelijks kent. Vaak leidt dit tot verrassende inzichten die je bijblijven. Een goed interview kun je inzetten voor je blog, de nieuwssectie op je website of in een magazine of krant. Geen interview is hetzelfde. Daarom vormt het unieke en waardevolle copy voor alle vormen van content marketing.

Hoe schrijf je een goed interview?

Een interview moet in de eerste plaats een prettig gesprek zijn. Zodat de geïnterviewde zich op zijn gemak voelt en vrijuit praat. Een goed interview bestaat verder uit deze essentiële onderdelen:

  1. luisteren
  2. doorvragen
  3. interpreteren

Als interviewer moet je buitengewoon goed kunnen luisteren (niet alleen als interviewer natuurlijk. Lees ons blog ‘Luister dan‘ maar eens). Het is weten wat je vraagt, hoe je het vraagt en wanneer je het vraagt. Je timing bepaalt hoe lekker het gesprek loopt; wanneer luister je, wanneer vraag je door, wanneer sluit je een onderwerp af en wanneer sla je een zijpaadje in?

Iedereen heeft een goed verhaal

Iedereen heeft een goed verhaal, daar zijn wij van overtuigd. Je hoeft niet beroemd te zijn om wat interessants te vertellen te hebben. De leukste interviews voerden wij bijvoorbeeld met een verzekeringsadviseur met een voorliefde voor verse koffie en met een klassiek geschoolde zangeres die nu muziek maakt met en voor baby’s en met de Beiaardier van de Martinitoren in Groningen. Tekstschrijven is maar een onderdeel van het hele proces. Een goed interview begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Het is geen kwestie van een vragenlijstje afwerken. De voorbereiding, het interview afnemen (en opnemen) en het verhaal uitwerken…. een goed interview op papier krijgen is behoorlijk tijdrovend.

Ben je op zoek naar de juiste interviewer?

Wij weten als geen ander tot de kern door te dringen. We verdiepen ons in de interviewkandidaat en stellen de juiste vragen. Neem contact met ons op en we komen bij je terug.